top of page
Pagina de start
UPB Rectorat
UPB
sim-imomm
FSIM

Bine ati venit pe site-ul nostru!

Suntem Departamentul 'Ingineria si Managementul Obtinerii Materialelor Metalice' si ne desfãsurãm activitatea in sediul facultãtii Stiinta si Ingineria Materialelor din Universitatea Politehnica Bucuresti, corpul de cladiri J, Splaiul Independentei nr. 313, sector 6.

Departamentul 'Ingineria si Managementul Obtinerii Materialelor Metalice' este integrat organic si functional in cadrul Facultãtii Stiinta si Ingineria Materialelor a Universitãtii Politehnica din Bucuresti si a rezultat ca urmare a fuziunii sinergice dintre consacrata Catedrã de Siderurgie si moderna Catedrã de Metalurgie Neferoasã.

Departamentul nostru este considerat a fi unul dintre departamentele de bazã din Universitatea Politehnica Bucuresti, cu absolventi care ne fac cinste si cu reputatia unui colectiv de cadre didactice cu realizãri de exceptie, atat pe plan didactic cat si pe cel al cercetãrii stiintifice.

Mesaj

Mesajul directorului de departament

Prof.univ.dr.ing. Nicolae CONSTANTIN
Director Departament IMOMM

Bine ati venit pe site-ul Departamentului 'Ingineria si Managementul Obtinerii Materialelor Metalice'

Stimati vizitatori, ne face plãcere sã vã adresãm salutul nostru si sã vã prezentãm, succint, aspecte din activitatea Departamentului nostru. Departamentul 'Ingineria si Managementul Obtinerii Materialelor Metalice' este considerat a fi unul dintre departamentele de bazã ale Facultãtii Stiinta si Ingineria Materialelor din Universitatea Politehnica Bucuresti, cu absolventi care ne fac cinste. Departamentul isi orienteazã programul de activitate spre atingerea obiectivelor in domeniul ingineriei si managementului productiei de materiale, asigurãrii calitãtii procesului de invãtãmant, valorificãrii potentialului corpului profesoral, eficientizãrii ofertei noastre educationale si oferirii studentilor a celor mai bune conditii de studii.

 

Departamentul 'Ingineria si Managementul Obtinerii Materialelor Metalice' organizeazã douã specializãri de licentã, si anume 'Ingineria Elaborãrii Materialelor Metalice' si 'Inginerie Economicã in Industria Chimicã si de Materiale' si douã specializãri de master, 'Sinteza si Procesarea Materialelor Metalice Speciale' respectiv 'Ingineria si Managementul Producerii Materialelor Metalice', oferind o gamã vastã si atractivã de discipline, ce cuprinde elemente de tehnologie, proiectare si management in domeniul producerii materialelor metalice.

 

Dotãrile Departamentului IMOMM sunt de cel mai ridicat nivel, iar personalul este inalt calificat si dedicat pregãtirii superioare a studentilor. In cadrul Departamentului, studentii se integreazã intr-un mediu caracterizat de creativitate si dorintã de inovare, in care isi pot dezvolta liber ideile legate de specializarea aleasã.  

Reformarea continutului si structurii cursurilor, conform procesului Bologna si in acord cu necesitãtile economiei nationale, a condus la o ofertã educationalã de inalt nivel, in care sunt cuprinse informatii de mare actualitate. Aprofundarea cunostintelor dobandite in timpul licentei se poate realiza prin masteratul organizat de Departament, precum si prin studii doctorale, in cadrul Departamentului fiind cuprinsi zece conducãtori de doctorat.

 

Departamentul 'Ingineria si Managementul Obtinerii Materialelor Metalice' are o istorie indelungatã si marcatã de numeroase realizãri. Membri Departamentului si-au creat, in timp, reputatia unui colectiv cu realizãri de exceptie, atat pe plan didactic cat si pe cel al cercetãrii stiintifice. Dovadã sunt zecile de generatii de absolventi ai specializãrilor Departamentului, multi dintre ei fiind acum specialisti de prestigiu, precum si numeroasele realizãri stiintifice concretizate in articole de specialitate, inventii, manuale, indrumare.

 

Tinerii care urmeazã specializãrile Departamentului 'Ingineria si Managementul Obtinerii Materialelor Metalice' au sanse reale de a-si transforma sperantele si aspiratiile lor privind cariera in certitudinea cã vor reusi sã se realizeze pe tãramul profesional ales.

Cu stimã,

Prof. Nicolae Constantin

NCtin 

bottom of page